• Acasa
  • Sanatate
    • Plante medicinale
  • Actualitate
    • Actualitate interna
    • Actualitate externa
  • Politica
    • Politica interna
    • Politica interna comentarii
    • Politica externa
    • Politica externa comentarii
  • Evenimente
  • Prizonier in adevar
  • Social
  • Stiati ca ?
  • Life-Inedit
  • Turism
  • Bilete Avion

Time: 11:23 am

Medicamente pentru anxietate

17 iunie, 2013

By: D Monica

category: Sanatate

0

O serie de medicamente sunt folosite pentru a trata simptomele tulburarilor de anxietate. Aceste simptome includ:

  1. iritabilitate
  2. neliniste
  3. nervozitate
  4. sentimente de teama
  5. batai cardiace rapide sau neregulate
  6. dureri de stomac sau greata
  7. slabiciune
  8. probleme respiratorii.

Daca suferiti de o tulburare de anxietate, aceasta va poate perturba viata ta de zi cu zi. Tulburarile de anxietate sunt mai mult decat o simpla criza de „nervi”. Acestea sunt boli, de multe ori legate de formatia biologica si experientele de viata ale individului. Exista o serie de tulburari de anxietate, fiecare cu propriile caracteristici distinctive. Acest articol incearca sa furnizeze cateva informatii cu privire la tulburarile de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizata, tulburarile de panica, fobiile, tulburarile obsesiv-compulsive si tulburarea de stres post-traumatic.

Un nivel ridicat de anxietate sau o stare prelungita de anxietate pot face ca activitatile zilnice sa fie dificile sau chiar imposibile.
Atat antidepresivele cat si medicamentele antianxioase sunt folosite pentru tratarea tulburarilor de anxietate. Multe antidepresive sunt eficiente in tulburarile de anxietate, precum si in cazul depresiei.
Primul medicament aprobat pentru tratarea tulburarilor obsesiv-compulsive a fost antidepresivul triciclic clomipramina (Anafranil).

Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei, fluoxetina (Prozac), fluvoxamina (Luvox), paroxetina (Paxil) si sertralina (Zoloft) au fost aprobate pentru utilizare in cazul tulburarilor obsesiv-compulsive.
Paroxetina a fost, de asemenea, recomandata pentru tulburarea de anxietate sociala (fobie sociala), tulburarea de anxietate generalizata si tulburarea de panica, iar sertralina este aprobata pentru tulburarea de panica si tulburarea de stres post-traumatic.
Venlafaxina (Effexor) este destinata pentru tratarea tulburarii de anxietate generalizata.

Cel mai important grup de medicamente antianxioase sunt benzodiazepinele. Aceasta clasa include clonazepamul (Klonopin), alprazolamul (Xanax), diazepamul (Valium) si lorazepamul (Ativan).
Benzodiazepinele pot, in general, ameliora simptomele intr-un timp scurt. Prezinta relativ putine efecte secundare: somnolenta si pierderea coordonarii sunt cele mai frecvente; pot aparea, de asemenea, oboseala sau confuzia. Aceste efecte reprezinta un pericol pentru oamenii care iau benzodiazepine si conduc vehicule sau folosesc anumite utilaje. Alte reactii adverse sunt rare.

Persoane diferite raspund diferit la benzodiazepine. Unele persoane ar putea avea nevoie sa le ia de doua sau trei ori pe zi, in timp ce alte persoane doar o data pe zi, sau „la nevoie”. Doza porneste, in general, de la un nivel scazut si creste treptat pana cand simptomele sunt diminuate sau eliminate. Doza va varia foarte mult in functie de simptomele si chimia organismului fiecaruia.

Nu se recomanda consumul de alcool atunci cand se administreaza benzodiazepine deoarece interactiunea dintre benzodiazepine si de alcool poate conduce la complicatii grave si va pot pune chiar viata in pericol. De asemenea, este important sa spuneti doctorului dumneavoastra ce alte medicamente luati.

Benzodiazepinele sunt de obicei prescrise pentru perioade scurte de timp – zile sau saptamani. Acestea sunt adesea recomandate pentru administrarea „la nevoie” doar pentru situatii de stres sau de atacuri de anxietate. Daca luati aceste medicamente timp de mai multe saptamani sau luni, ati putea dezvolta toleranta sau dependenta. Toleranta inseamna ca ati putea avea nevoie sa luati mai multe medicamente pentru ca acestea sa isi faca efectul (obisnuinta sau dispozitie pe care o are organismul de a suporta anumite medicamente, substante). Dependenta inseamna ca dezvoltati simptome de sevraj la intreruperea tratamentului. Exista oameni abuzeaza de aceste medicamente pentru a se droga. Unii pacienti care sufera de anxietate severa pot necesita un tratament pe termen lung.
Medicamentele care actioneaza pe termen mai indelungat precum clonazepamul (Klonopin) sau diazepamul (Valium) pot produce simptome de sevraj mai blande decat medicamentele cu actiune scurta precum alprazolamul (Xanax) si lorazepamul (Ativan).

Consultati-va medicul inainte de a nu mai lua benzodiazepine. Nu se recomanda orpirea brusca a tratamentului. Simptomele sevrajului pot include:

  1. anxietate
  2. tremuraturi
  3. durere de cap
  4. ameteala
  5. insomnie
  6. pierderea poftei de mancare
  7. convulsii.

Buspirona (BuSpar) este un medicament special pentru tulburarile de anxietate, altele decat benzodiazepinele. Acesta difera de benzodiazepine prin dozele administrate. Buspirona nu poate fi luata pe principiul „la nevoie”.

Betablocantele precum propranololul (Inderal, Inderide) sunt uneori folosite pentru a controla „tracul” sau alte forme de anxietate de performanta. Aceste medicamente sunt mai frecvent utilizate pentru a trata boli de inima si hipertensiunea arteriala.

Sursa:

http://mentalhealth.about.com/od/psychopharmacology/a/anxmedsetc.htm

Share on TumblrShare via email Share

Tags: alcool, alprazolam, ameteala, Anafranil, antidepresiv triciclic clomipramina, antidepresive, anxietate, anxietate de performanta, atacuri de anxietate, Ativan, batai cardiace rapide sau neregulate, benzodiazepine, betablocante, boli de inima, buspirona, clonazepam, convulsii, dependenta, depresie, diazepam, durere de cap, dureri de stomac sau greata, fluoxetina, fluvoxamina, fobie sociala, hipertensiune arteriala, Inderal, Inderide, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, insomnie, iritabilitate, Klonopin, lorazepam, Luvox, medicamente, medicamente antianxioase, neliniste, nervozitate, paroxetina, Paxil, pierderea poftei de mancare, probleme respiratorii, propranolol, Prozac, sentimente de teama, sertralina, slabiciune, toleranta, trac, tremuraturi, tulburare de anxietate generalizata, tulburare de anxietate sociala, tulburarea de panica, tulburarea de stres post-traumatic, tulburari de anxietate, tulburari obsesiv-compulsive, Valium, Xanax, Zoloft

Cauta

Publicitate:

BACK TO TOP

Statistici de trafic:

  • Termeni si conditii

Close

Enter the site

Login

Password

Remember me

Forgot password?

Login