Un cercetator japonez a obtinut carne comestibila din excremente umane
Se numeste „burger din cacuta”. Oamenii de stiinta japonezi au gasit o modalitate de a produce carne artificiala folosind apa reziduala menajera care contine (printre altele si) fecale umane. Intr-un fel, acest lucru este ca intriga unei scrieri a lui Vonnegut: cresterea populatiei inseamna penurie de alimente. Solutia? Obtinerea alimentelor din deseurile organismului uman. Absurd, da, dar oamenii de stiinta japonezi au descoperit, intr-adevar, o modalitate de a crea carne comestibila din fecale umane. Oamenii de stiinta sustin ca au creat chiar si fripturi comestibile din amestecul biologic.
Mitsuyuki Ikeda, un cercetator de la Laboratorul Okayama, a ajuns la aceasta descoperire dupa ce a fost contactat de catre reprezentanti ai firmei din Tokyo care gestioneaza sistemul de canalizare cu privire la supraabundenta namolulului de canalizare. (In urma proceselor biochimice care se produc, resturile solide din apa menajera, uleiurile si materiile fecale se descompun devenind un namol dens care trebuie evacuat din cand in cand.) Rugat sa exploreze posibilele utilizari ale deseurilor, Ikeda a constatat ca noroiul continea o mare cantitate de proteine datorita continutului ridicat bacterii.
Ulterior, cercetatorii au extras aceste proteine, au adaugat un catalizator, au introdus totul intr-un aparat si a rezultat friptura artificiala. „Carnea” contine 63% proteine, 25% carbohidrati, 3% lipide si 9% minerale. Cercetatorii dau culoarea rosie carnii excrementiale prin adaugarea unui colorant alimentar si ii sporesc aroma cu ajutorul proteinelor din soia.
Testele initiale au evidentiat faptul ca oamenii ii apreciaza gustul care este asemanator celui de vita. Inhabitat subliniaza faptul ca „ambalarea carnii cauzeaza 18% din emisiile de gaze cu efect de sera, in principal datorita eliminarii de gaz metan.” De asemenea, cresterea animalelor determina consumul unor cantitati uriase de resurse si spatiu in stradania de a ne hrani nemaiamintind si diferendul in legatura cu cruzimea fata de animale. Burgerul reciclat al lui Ikeda ar reduce atat cantitatea de deseuri dar si emisiile.
Oamenii de stiinta spera ca acest tip de carne sa fie bine primit pentru consum si doresc sa stabileasca pentru acest produs acelasi pret ca si cel practicat pentru carnea existenta in magazine. Dar, in momentul de fata, fripturile excrementiale sunt de zece pana la douazeci de ori mai scumpe, comparativ cu pretul pe care ar trebui sa il aiba, datorita costurilor de cercetare.
Profesorul Ikeda intelege barierele psihologice pe care oamenii trebuie sa le depaseasca stiind ca mâncarea este preparata din materii fecale umane. Oamenii de stiinta spera ca, odata ce cercetarea va fi finalizata, oamenii vor fi capabili sa treaca cu vederea acest amanunt uratel in favoarea unor avantaje cum ar fi responsabilitatea fata de mediu, costuri si o carne mai saraca in calorii.
Daca oamenii vor accepta sau nu carnea din fecale, este o cu totul alta mancare de ……….. peste.
Surse:
http://naturalsociety.com/japanese-scientist-creates-meat-using-human-feces/
http://www.digitaltrends.com/international/japanese-scientists-creates-meat-out-of-feces/